Behandeling december strafzaak in hoger beroep van 31 maart 2023

Op vrijdag 31 maart 2023 is de behandeling van de december strafzaak in hoger beroep voortgezet. De zaak stond voor het houden van het pleidooi door de raadsman van de verdachten, I. Kanhai BSc. Met uitzondering van Gefferie en Brondenstein waren alle verdachten aanwezig.

Advocaat Kanhai heeft in de strafzaken tegen de verdachten Bouterse, Dendoe, Brondenstein, Gefferie en Dijksteel het pleidooi gehouden. Aan het eind van zijn pleidooi vroeg hij vrijspraak voor alle verdachten wegens gebrek aan bewijs.

Hierna heeft de waarnemend procureur-generaal mr. C. Rasam het verzoek gedaan om op een volgende zitting het repliek – dat is de reactie van het Openbaar Ministerie op het pleidooi van de advocaat – te voeren. Het Hof heeft dit verzoek gehonoreerd. Ook deelde mr. Rasam mede, dat vanwege persoonlijke redenen deze zitting in de december strafzaak haar laatste is en dat op de eerstvolgende zitting het Openbaar Ministerie vertegenwoordigd zal worden door de vervolgingsambtenaar mr. A. Niamat. Mr. Niamat, die op de zitting ook aanwezig was, heeft het door advocaat Kanhai gehouden pleidooi mede aangehoord.

De strafzaak zal na twee maanden, en wel op 30 mei 2023, worden voortgezet. De iets langere uitsteltermijn heeft te maken met de wisseling van de vervolgingsambtenaar. Op 30 mei 2023 zal namens het OM worden gerepliceerd in alle vijf zaken.

 

Paramaribo, 18 april 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie