Behandeling hoger beroep strafzaak A. Angnoe en F. Hausil van 6 februari 2023

Op maandag 6 februari 2023 heeft de waarnemend procureur-generaal, mr. S. Mahadew, het requisitoir gehouden in de hoger beroep strafzaak tegen de verdachten A. Angnoe en F. Hausil.

De kamer van rechters bestond uit fungerend-president, mr. A. Charan en de leden, mr. S. Punwasi en mr. D. Nanhoe. Verdachte Hausil werd bijgestaan door advocaat mr. M. Dubois en verdachte Angnoe werd bijgestaan door de advocaten mr. B. Pick en I. Kanhai BSc.

De waarnemend procureur-generaal heeft in de strafzaak van verdachte Hausil gevraagd dat het vonnis van de kantonrechter in eerste aanleg van 31 januari 2022 wordt vernietigd en dat de verdachte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest en een geldboete van SRD 100.000,= of subsidiair tien maanden hechtenis. De vernietiging werd gevorderd omdat de kantonrechter in eerste aanleg voor twee feiten de deelnemingsfiguur van medeplichtigheid bewezen heeft geacht in plaats van medeplegen, hetgeen de waarnemend procureur-generaal in hoger beroep wel bewezen acht.

In de strafzaak tegen verdachte Angnoe is de vervolging ook tot de conclusie gekomen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de ten laste gelegde feiten. De waarnemend procureur-generaal vroeg de kamer om het vonnis in eerste aanleg tegen deze verdachte te bevestigen. In eerste aanleg is de verdachte op 31 januari 2022 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest en een geldboete van SRD 150.000,= of subsidiair twaalf maanden hechtenis.

De volgende zitting is op maandag 3 april 2023 om 09.00 uur. Op die dag zullen de raadslieden hun pleidooi houden.

 

Paramaribo, 15 februari 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie