Behandeling hoger beroep strafzaak Van Trikt en Kromosoeto van 9 januari 2023

Op maandag 9 januari 2023 is de behandeling in hoger beroep tegen de verdachten R. van Trikt en G. Kromosoeto voortgezet. De kamer van rechters bestond uit kamerpresident mr. A. Charan en de leden, mr. D. Nanhoe en mr. S. Punwasi. De waarnemend Procureur-Generaal, mr. S. Mahadew heeft tijdens deze terechtzitting haar requisitoir gehouden.

Verdachte Van Trikt werd bijgestaan door de advocaten, mr. C. Algoe en I. Kanhai BSc. en verdachte Kromosoeto werd bijgestaan door mr. B. Pick en mr. R. Tjon A Joe. Verder waren aanwezig familieleden en vrienden van de verdachten.

De waarnemend Procureur-Generaal heeft eerst de strafeis van Van Trikt voorgehouden. Daarbij vroeg de vervolging aan het Hof het oordeel van de kantonrechter in eerste aanleg over te nemen en de gevangenneming van de verdachte te gelasten. Advocaat Kanhai deed een verzoek aan de kamer het Openbaar Ministerie te instrueren om het pand welke verbeurd is verklaard niet voor andere doeleinden te gebruiken. De kamerpresident heeft de advocaat gevraagd dit verzoek schriftelijk in te dienen.

De waarnemend Procureur-Generaal heeft vervolgens de strafeis van Kromosoeto aan het Hof voorgehouden. Ook met betrekking tot Kromosoeto heeft de vervolging gerekwireerd hem, evenals in eerste aanleg, te veroordelen en dezelfde straf op te leggen als de kantonrechter heeft opgelegd en tevens zijn gevangenneming te gelasten.

Op maandag 6 maart 2023 zal de behandeling van deze strafzaak worden vervolgd. Op die dag zullen de advocaten hun pleidooi houden.

 

Paramaribo, 17 januari 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie