Behandeling strafzaak tegen de verdachten R.M. en K.R. van 25 mei 2023

Op 25 mei 2023 is de behandeling van de strafzaak met betrekking tot de vermiste toerist Manhar Parmessar, tegen de verdachten R.M. en K.R. voortgezet. De zaak stond voor getuigenverhoor. Op de vorige zitting was de zaak reeds voorgedragen. Dat betekent dat de officier van justitie de zaak aan de rechter presenteert en vraagt om de zaak in behandeling te nemen.

De advocaat van verdachte R.M., mr. A. Ramlakhan, heeft zich op deze zitting onttrokken. Advocaat mr. H. Belfor is daarna door de rechter aan deze verdachte toegevoegd waardoor hij rechtsbijstand zal verlenen aan de verdachte. Verdachte K. R. krijgt rechtsbijstand van mr. R. Lobo.

Tijdens de zitting zijn twee getuigen gehoord. De camerabeelden zijn tijdens het getuigenverhoor toegelicht door een ambtenaar van politie. Verder is de verdachte R.M. als getuige verhoord in de zaak van verdachte K.R.

Hierna deed advocaat Lobo een verzoek tot opschorting van de voorlopige hechtenis van zijn cliƫnt onder door de strafrechter te bepalen voorwaarden. De Officier gaf aan dat de ernstige bezwaren nog recht overeind staan en vroeg de kantonrechter om niet mee te gaan met het verzoek van de verdediging. De kantonrechter oordeelde dat de ernstige bezwaren nog recht overeind staan en wees het verzoek af.

De volgende behandeling is op 12 juni 2023. De zaak staat dan wederom voor getuigenverhoor.

 

Paramaribo, 7 juni 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie