Behandeling strafzaak tegen verdachten Kromosoeto e.a. van 14 juni 2023

Op 14 juni 2023 is de behandeling van de SPSB anti-corruptiestrafzaak tegen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee en B. Jurgens voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor verhoor van de verdachten Kromosoeto en Hew A Kee.

Verdachte Hew A Kee wordt bijgestaan door mr. M. Dubois. Verdachte Kromosoeto wordt bijgestaan door mr. B. Pick en mr. R. Tjon A Joe. Verdachte Jurgens wordt bijgestaan door mr. R. Lobo. Op de terechtzitting was raadsman Dubois aanwezig. Hij nam tevens waar voor zijn collega’s mr. Pick en mr. Lobo.

De officier van justitie, mr. R. Gravenbeek, heeft aanvullende stukken overhandigd in de strafzaak tegen verdachte Kromosoeto. Het verdachtenverhoor van de verdachten Kromosoeto en Hew A Kee heeft plaatsgevonden.

Op 22 juni 2023 om 13.00 uur zal het verdachtenverhoor worden voortgezet. Op 7 juli 2023 om 09.00 uur zal het requisitoir door de officier worden gehouden. Tijdens het requisitoir presenteert de officier van justitie de bewijsmiddelen en eventueel de strafeis.

 

Paramaribo, 21 juni 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie