Behandeling strafzaak tegen verdachten R.M. en K.R. van 10 juli 2023

Op 10 juli 2023 is de behandeling van de strafzaak met betrekking tot de vermiste toerist Manhar Parmessar, tegen de verdachten R.M. en K.R. voortgezet. De zaak stond voor getuigenverhoor en verdachtenverhoor.

De verdachten R.M. en K.R. krijgen rechtsbijstand van respectievelijk mr. H. Belfor en R. Lobo.

De officier van justitie, mr. R. Rampersad, heeft een aanvullend dossier van de Forensische opsporing overhandigd in de strafzaak tegen K.R. Raadsman Lobo had namens zijn cliënt gevraagd om twee getuigen, van wie hij de gegevens nog aan de griffier zou doen toekomen, te horen. Daarover is tot aan de aanvang van de zitting niets meer vernomen. De kantonrechter besloot over te gaan tot het verdachtenverhoor.

R.M. en K.R. zijn verhoord. Advocaat Belfor deed het verzoek om de ambtenaren van politie, die zijn cliënt hebben verhoord, op te roepen als getuigen. Hij wenst deze getuigen te confronteren met de verklaring van zijn cliënt dat hij is mishandeld en onder druk is gezet om een bekentenis af te leggen. Het verzoek is door de kantonrechter ingewilligd.

Advocaat Lobo deed het verzoek om de beschikking te krijgen over de WhatsApp berichten van de telefoon van zijn cliënt. De kantonrechter heeft naar aanleiding van dit verzoek de vervolging gevraagd deze informatie op te vragen en op de volgende zitting over te leggen.

De strafzaak is uitgesteld naar de zitting van 17 augustus 2023. De zaak staat dan voor getuigenverhoor.

 

Paramaribo, 12 juli 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie