Behandeling strafzaak verdachten Kromosoeto e.a. van 15 mei 2024

Op 15 mei 2024 is de strafzaak tegen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee, B. Jurgens, W. Sardjo, R. Putter en J. ten Berge behandeld door de kantonrechter. De zaak stond voor getuigenverhoor en de tweede beurt van de advocaat mr. N. van Dijk met betrekking tot haar verzoek om bewijs uit Nederland uit te sluiten in de strafzaak tegen de verdachte Putter.

De getuige F.C. die was gedagvaard en is verschenen in de strafzaak tegen de verdachte Putter is verhoord. In de strafzaak tegen verdachte Ten Berge is de getuige S. verhoord.

De advocaten mr. M. Dubois en mr. Castelen hebben afgezien van het horen van de overige getuigen die zij eerder hadden opgegeven voor verhoor.

Hierna heeft advocaat Van Dijk in haar tweede beurt gereageerd op hetgeen de vervolging naar voren heeft gebracht met betrekking tot haar verzoek tot bewijsuitsluiting in de strafzaak tegen de verdachte Putter.

Op 24 mei 2024 om 09:00 uur zal de strafzaak worden voorgezet. Op die dag zal de verdachte Jurgens worden verhoord en zal de officier van justitie in haar tweede beurt reageren op het verzoek tot bewijsuitsluiting in de strafzaak van verdachte Putter.

 

Paramaribo, 21 mei 2024

Communicatie Unit Hof van Justitie