Behandeling strafzaak verdachten Kromosoeto e.a. van 27 juni 2024

Op 27 juni 2024 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee, B. Jurgens, W. Sardjo, J. Ten Berge en R. Putter voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor verhoor van de verdachte Hew A Kee en de uitlating van de officier over het verzoek tot bewijsuitsluiting in de strafzaak van verdachte Putter.

De officier van justitie heeft met betrekking tot het verzoek tot bewijsuitsluiting de kantonrechter gevraagd om de standpunten van de verdediging te verwerpen, het verzoek ongegrond te verklaren en de bewijsstukken te handhaven in de strafzaak van de verdachte Putter.

De verdachte Hew A Kee is verhoord door de kantonrechter.

Advocaat Dubois deed hierna een verzoek tot opheffing van de voorlopige hechtenis van de verdachte Hew A Kee onder door de kantonrechter te stellen voorwaarden. De officier van justitie verzette zich tegen het verzoek vanwege de ernst van de feiten, de ernstige bezwaren en de geschokte rechtsorde.

Advocaat mr. R. Lobo, deed ook een verzoek tot opschorting van de voorlopige hechtenis van verdachte Jurgens onder door de kantonrechter te stellen voorwaarden. De vervolging verzette zich ook tegen dit verzoek.

De kantonrechter nam direct een beslissing over de verzoeken vanĀ  de advocaten Dubois en Lobo. Hij besliste in beide verzoeken dat die worden afgewezen omdat de ernstige bezwaren nog aanwezig zijn.

De zaak is uitgesteld naar de zitting van 25 juli 2024 om 11.00 uur. De zaak staat dan voor verdachtenverhoor van verdachte Kromosoeto en uitspraak over het verzoek van advocaat mr. N. van Dijk met betrekking tot de bewijsuitsluiting in de strafzaak van verdachte Putter.

 

Paramaribo, 9 juli 2024

Communicatie Unit Hof van Justitie