Behandeling strafzaak verdachten R.M. en K.R. van 9 mei 2024

Op 9 mei 2024 is de behandeling van de strafzaak in verband met de vermiste toerist tegen de verdachten R.M. en K.R. voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor overhandiging van processtukken uit Nederland in verband met de aldaar aangehouden verdachte B., alsook requisitoir en pleidooi.

De vervolging heeft de processtukken uit Nederland overhandigd. 

De officier van justitie heeft op de vorige zitting reeds het requisitoir gehouden en had geen behoefte tot aanpassing na de voeging van de uit Nederland ontvangen processtukken aan het dossier. Hij had in zijn requisitoir op de vorige zitting voor de verdachte R.M. een gevangenisstraf van 30 jaren geëist, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, voor de feiten 1a (medeplegen van moord), 2 (medeplegen van wegmaken stoffelijk overschot) en 3 (medeplegen van begunstiging) van de tenlastelegging.

Tegen de verdachte K.R. is er voor het feit onder 3 van de tenlastelegging, namelijk medeplegen van begunstiging, een gevangenisstraf van 9 maanden waarvan 4 voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voor arrest doorgebracht en een proeftijd van 2 jaren geëist. Voor de overige feiten van de tenlastelegging vroeg de officier van justitie vrijspraak.

De zaak is uitgesteld naar de zitting van 13 juni 2024. De raadslieden zullen op die dag het pleidooi houden. Daarbij zullen zij reageren op hetgeen de officier van justitie in het requisitoir naar voren heeft gebracht.

 

Paramaribo, 20 mei 2024

Communicatie Unit Hof van Justitie