Certificaatuitreiking opleiding tot schrijfjurist Straf

20 december 2023

De schrijfjuristen Straf hebben op maandag 11 december 2023 hun certificaten in ontvangst mogen nemen uit handen van de president van het Hof, mr. I. Rasoelbaks en rechter, mr. I. Lachitjaran in de ballroom van Residence Inn. De opleiding is in oktober 2019 gestart met Surinaamse praktijkbegeleiders oftewel rechters. In oktober 2021 toen de EU middelen zijn vrijgekomen was de officiƫle start met de Nederlandse Praktijkbegeleiders.

De elf schrijfjuristen na ontvangst van hun certificaat

Mr. Rasoelbaks heeft de schrijfjuristen in zijn toespraak opgeroepen om het werk op de juiste en correcte manier te blijven doen door zich te allen tijde volledig in te zetten. Hij gaf te kennen blij te zijn met de schrijfjuristen die het werk van de rechter verder vergemakkelijken omdat zij de conceptvonnissen zullen moeten opstellen. Toch legde hij de nadruk op de verantwoordelijkheid van het vonnis die in handen van de rechter blijft.

Schrijfjurist, mr. A. Bijlhout, heeft in haar dankwoord namens alle elf schrijfjuristen gewezen op de uitdagingen tijdens de opleiding. Zij prees ook de rechters en opleiders voor de goede ondersteuning. Verder riep zij haar collega schijfjuristen op om het goede werk voort te blijven zetten.

De uitreiking werd afgesloten met een gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje.