Eerste Civiele Hof zitting met CIVAR rol

23 juni 2023

Na de introductie op 4 april 2022 van het online zaaksregistratiesysteem CIVAR voor de Civiele sector van de rechterlijke organisatie, is thans op woensdag 22 juni 2023 de eerste Civiele Hof zitting gehouden waarbij de rol is geprint aan de hand van dit systeem. CIVAR is als eerste geïmplementeerd in eerste aanleg bij de Unit Kort Geding gevolgd door Unit Handel en Unit Familie. Met de implementering thans ook in hoger beroep Civiele Zaken heeft de rechterlijke organisatie een volgende stap gemaakt in het proces van digitalisering en modernisering van de rechtspraak.

Rol van de terechtzitting van 21 juni 2023

CIViel Algemeen Registratie, afgekort CIVAR, is het online zaaksregistratiesysteem voor de civiele sector waarbij alle informatie met betrekking tot rechtszaken op één plek is te vinden. Dit systeem draagt bij aan transparante en voortvarende behandeling van civiele rechtszaken. Ook zorgt dit systeem ervoor dat de informatieverstrekking met betrekking tot rechtszaken naar belanghebbende toe op efficiënte en effectieve wijze kan geschieden. Voorheen werden de rollen handmatig ingevoerd en vervolgens geprint.

Dit zaaksregistratiesysteem is gebouwd naar het model van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en van Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. Deze eilanden maken sinds 2015 gebruik van het systeem.