Gedenkboek Hof van Justitie

17 mei 2024

In verband met het 155 jarig bestaan van de Rechtspraak Suriname heeft het Hof van Justitie van Suriname in samenwerking met verschillende actoren een jubileumboek uitgebracht. In dit boek is het ontstaan van de rechtspraak op 1 mei 1869 beschreven alsook de ontwikkelingen die de rechtspraak door de jaren heen heeft doorgemaakt.

Dit boek heeft de president van het Hof van Justitie op 30 april 2024 als eerst overhandigd aan de President van het land Z.E. Chandrikapersad Santokhi. Vervolgens mochten enkele vooraanstaande functionarissen uit binnen- en buitenland dit boek in ontvangst nemen waaronder de voorzitter van de Nationale Assemblee, de Minister van Justitie en Politie, de Procureur-generaal bij het Hof van Justitie, de Deken van de Surinaamse Orde van advocaten, de directeur van het Centrum voor Democratie en Rechtspleging. Ook de president en de procureur-generaal van de Hoge Raad in Nederland, de vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van  Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Estatius en Saba, de voorzitter van de Raad van de Rechtspraak in Nederland en de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Surinaams Recht kregen een jubileumboek overhandigd.

Hieronder enkele indrukken van de overhandigingen door de president van het Hof van Justitie.

Overhandiging aan de vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van van  Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Estatius en Saba, mr. M. Scholte

Overhandiging aan de procureur-generaal bij de Hoge Raad, prof. mr. F. Bleichrodt

Overhandiging aan mr. dr. H. Fernades Mendes