Hof van Justitie bezocht door studenten uit Guyana

13 april 2023

Tijdens een educatieve excursie van een middelbare school uit Guyana, genaamd Christianburg Wismar Secondary School, hebben 16 studenten onder begeleiding van hun docenten een bezoek gebracht aan het Hof van Justitie op dinsdag 4 april 2023. Het doel van de excursie was om de studenten de gelegenheid te bieden om kennis te maken met de cultuur, de bevolking, het onderwijs, de staatsinrichting en de Rechterlijke Macht van Suriname middels een uitwisselingsprogramma en culturele diplomatie.

De studenten en docenten uit Guyana

Zij hebben een rondleiding gekregen in de verschillenden gerechtsgebouwen in Paramaribo. Zij bezochten eerst de gerechtsgebouwen aan de Grote Combéweg en de Mgr. Wulfinghstraat waarbij zij werden toegesproken door de griffier der kantongerechten, mr. S. Simboedathpanday. Hij heeft de studenten uitgelegd hoe het rechtsproces in elkaar zit en hoeveel rechters en griffiers er zijn. De studenten werden ook in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De studenten in de zittingszaal

Bij het gebouw aan de Onafhankelijkheidsplein namen zij plaats in de zittingszaal waarbij een stuk geschiedenis omtrent het ontstaan van het gebouw aan hun is voorgehouden door de Coördinator van de Communicatie Unit van het Hof van Justitie, mevr. N. Trustfull. Zij kregen ook mee hoe de jurisdictie in Suriname in elkaar zit aangezien het verschilt van Guyana. Hierna mochten zij de nodige vragen stellen over al hetgeen dat zij wilden weten. De studenten waren enorm onder de indruk van het historische van het gebouw. Zij kregen een presentje mee voor zij vertrokken.