Behandeling strafzaak verdachten Martinus e.a. van 6 november 2023

Op 6 november 2023 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten J. Martinus alias “Bordo” of “Money Hond”, C. Jongaman meergenoemd “Keppie”, P. Phoeli meergenoemd “Moena”,    R. Phoeli meergenoemd “Rampie” en A. Gau-Gau voortgezet door de kantonrechter. De verdachte Martinus was afwezig. De zaak stond voor getuigenverhoor.

Het verstek dat was verleend tegen de verdachte Jongaman is tijdens deze behandeling gezuiverd omdat hij aanwezig was.

De kantonrechter heeft de beslissing van het Hof, gewezen op 25 oktober 2023, omtrent de  wrakingsverzoeken, meegedeeld aan de aanwezigen. Op de terechtzitting van 17 juli 2023 is de kantonrechter gewraakt door de verdachten Martinus en Jongaman. De kantonrechter had de wraking ongegrond verklaard. Het Hof heeft die beslissing van de kantonrechter bevestigd en  bepaald dat de behandeling van de strafzaken tegen de verdachten wordt hervat in de stand waarin deze zich bevonden ten tijde van de indiening van de wrakingsverzoeken op 17 juli 2023.

Tijdens de zitting van 6 november 2023 is een onderinspecteur van politie als getuige gehoord. Advocaat Denz wenst nog vier getuigen te horen in de strafzaak.

Advocaat Roos deed een verzoek tot opschorting van de voorlopige hechtenis van verdachte Gau-Gau. De rechter wees het verzoek af omdat de ernstige bezwaren en het onderzoeksbelang nog aanwezig zijn.

Op 18 december 2023 zal de strafzaak worden voortgezet. De zaak staat voor getuigenverhoor.

 

Paramaribo, 9 november 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie