Behandeling hoger beroep strafzaak verdachte Hausil van 9 oktober 2023

Op 9 oktober 2023 is de behandeling van de strafzaak in hoger beroep tegen de verdachte F. Hausil voortgezet. De verdachte was afwezig.

De verdachte wordt bijgestaan door mr. M. Dubois. Hij hield de rechter voor dat zijn cliënte vanwege omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

De waarnemend Procureur-Generaal, mr. S. Mahadew, heeft in een schrijven gevraagd om uitstel voor het presenteren van haar repliek omdat zij in het buitenland vertoeft. Zij heeft het repliek op een eerder tijdstip reeds voor het hof en voor de verdediging opgestuurd. Mr. A. Niamat heeft tijdens de zitting voor haar waargenomen. Het hof heeft het verzoek gehonoreerd.

Op 20 november 2023 om 11.00 uur zal de strafzaak worden voorgezet. Op die dag zal de waarnemend Procureur-Generaal het repliek voordragen. Zij zal daarbij ingaan op hetgeen door de advocaat is aangevoerd tijdens het pleidooi. Hierna zal de advocaat in zijn tweede beurt, het dupliek, ingaan op hetgeen de vervolging bij het repliek heeft aangevoerd. Hausil krijgt daarna de gelegenheid voor het laatste woord.

 

Paramaribo, 11 oktober 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie