Behandeling hoger beroep strafzaak verdachten Angnoe en Hausil van 10 juli 2023

Op 10 juli 2023 is de behandeling van de strafzaak in hoger beroep tegen de verdachten A. Angnoe en F. Hausil voortgezet. De zaak stond voor pleidooi van de raadslieden. Verdachte Angnoe was afwezig.

Hausil krijgt rechtsbijstand van mr. M. Dubois en Angnoe wordt bijgestaan door mr. B. Pick en I.D. Kanhai BSc. Raadsman Pick kon vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig zijn en heeft in een schrijven mede namens zijn collega Kanhai om uitstel gevraagd voor het houden van het pleidooi. Besloten is dat het pleidooi van de raadslieden van Angnoe zal worden uitgesteld.

Raadsman Dubois heeft wel het pleidooi gevoerd voor Hausil. Hij voerde, onder andere, aan dat de dagvaarding van zijn cliënt nietig moet worden verklaard. Hij vroeg het hof verder om het vonnis in eerste aanleg te vernietigen en zijn cliënt vrij te spreken van de gehele tenlastelegging.

Op 9 oktober 2023 om 09.30 uur zal de zaak tegen Hausil worden voortgezet. De vervolging zal het repliek voeren. Zij reageert daarbij op het pleidooi van de advocaten. Na het repliek zullen de advocaten in hun dupliek reageren op hetgeen door de vervolging naar voren is gebracht. De verdachte krijgt hierna de gelegenheid om het laatste woord te voeren.

De strafzaak tegen Angnoe wordt voortgezet op 14 augustus 2023 om 11.30 uur. De raadslieden zullen op die dag hun pleidooi houden. Ook zal de vervolging daarna in haar repliek reageren op het pleidooi van de verdediging.

 

Paramaribo, 17 juli 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie