Behandeling hoger beroep strafzaak verdachte Hoefdraad van 20 november 2023

Op 20 november 2023 is de behandeling van de strafzaak in hoger beroep tegen de verdachte G. Hoefdraad voortgezet. Tijdens deze zitting zou de Procureur-Generaal reageren op de verweren die door de verdediging waren opgeworpen.

Het Hof heeft informatie gevraagd over de stand van zaken met betrekking tot de behandeling van de civiele zaken die door Hoefdraad aanhangig waren gemaakt. De advocaat van de verdachte hield het Hof voor dat er nog geen uitspraak is gedaan in de kortgedingzaak in hoger beroep. In de bodemprocedure zijn de vorderingen afgewezen door de kantonrechter. Daartegen heeft Hoefdraad hoger beroep aangetekend.

Hierna heeft de Procureur-Generaal gereageerd op de verweren van de verdediging. De verdediging heeft tijdens de vorige zitting verweren opgeworpen waarin werd gevraagd om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren en de dagvaarding nietig te verklaren.

Op 29 januari 2024 zal de strafzaak worden voortgezet om 09:30 uur. De advocaat zal op die zitting reageren op hetgeen de vervolging naar voren heeft gebracht met betrekking tot deĀ  verweren.

 

Paramaribo, 29 november 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie