Behandeling strafzaak Pikin Saron van 19 januari 2024

Op 19 januari 2024 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M. en M.B, met betrekking tot misdrijven gepleegd te Pikin Saron, voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor voordracht en verhoor.

De voordracht van de strafzaak tegen de verdachte G.Z. die ter zitting aanwezig was, heeft plaatsgevonden.

Advocaat Karg heeft een lijst van getuigen die de verdediging wenst te horen, overhandigd aan de kantonrechter. De officier werd in de gelegenheid gesteld om hierop te reageren. Hij voerde onder andere aan dat de genoemde getuigen al uitgebreid zijn verhoord tijdens het gerechtelijk vooronderzoek. De advocaten hebben hierna de noodzaak aangegeven van het horen van de getuigen ter terechtzitting. De officier van justitie zal op de volgende zitting reageren op hetgeen de advocaten naar voren hebben gebracht.

Advocaat Dubois en advocaat Ferdinand deden vervolgens een verzoek tot invrijheidstelling van de verdachten. De vervolging heeft gereageerd op het verzoek. Hij vroeg de kantonrechter om het verzoek af te wijzen vanwege de ernstige bezwaren die aanwezig zijn tegen de verdachten en het vluchtgevaar. De kantonrechter heeft het verzoek afgewezen.

Op 30 januari 2024 zal de strafzaak worden voortgezet. Op die dag zal de officier in zijn tweede beurt reageren op de aangeleverde lijst van getuigen.

 

Paramaribo, 23 januari 2024

Communicatie Unit Hof van Justitie