Behandeling strafzaak verdachten Kromosoeto e.a. van 24 mei 2023

Op 24 mei 2023 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee, R. Putter, B. Jurgens, J. ten Berge en W. Sardjo voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor de tweede beurt van de verdediging en de vervolging met betrekking tot de verzoeken tot de invrijheidstelling van de verdachten Kromosoeto, Hew A Kee en Jurgens.

Kromosoeto wordt bijgestaan door mr. B. Pick en mr. R. Tjon A Joe, Hew A Kee wordt bijgestaan door mr. M. Dubois, Ten Berge wordt bijgestaan door mr. G. Castelen en Putter krijgt rechtsbijstand van mr. N. van Dijk. De verdachten Jurgens en Sardjo worden bijgestaan door mr. R. Lobo.

Zowel de verdediging als de vervolging kregen de gelegenheid in te gaan op het verzoek tot invrijheidstelling dat tijdens de vorige zitting was gedaan. De verdediging bleef bij hun verzoek tot invrijheidstelling en de vervolging bleef bij het standpunt dat het verzoek tot invrijheidstelling moet worden afgewezen.

Met betrekking tot het getuigenverhoor is door de vervolging doorgegeven dat er één getuige zal worden gehoord. De advocaten hebben op de datum die daarvoor was afgesproken geen namen van getuigen doorgegeven. De getuige van de vervolging zal op 31 mei 2023 worden gehoord in de zaken die op tegenspraak staan. Op die dag zal de kantonrechter ook een beslissing nemen ten aanzien van de verzoeken voor de voorlopige invrijheidstelling van de aangehouden verdachten.

Op 9 juni 2023 zal de Officier het requisitoir houden in de verstekzaken. Op 7 juli 2023 zullen de advocaten in de verstekzaken het pleidooi houden.

 

Paramaribo, 2 juni 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie