Behandeling strafzaak verdachten Mixon, Gambier en Chin Chi Fong van 14 maart 2023

Op dinsdag 14 maart 2023 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten J. Mixon meer bekend als ‘Saya’, R. Gambier en J. Chin Chi Fong voortgezet.

De verdachte Gambier werd bijgestaan door zijn raadslieden mr. D. Veira en mr. B. Pick. Verdachte Chin Chi Fong werd bijgestaan door zijn raadslieden mr. D. Veira en mr. M. Dubois en voor verdachte Mixon waren aanwezig mr. R. Lobo en I. Kanhai BSc.

Bij de voortzetting van de behandeling van de zaak, die stond voor verhoor van getuigen, is de directeur van de Financial Intelligence Unit (FIU), M. Jhapsie, als eerste verhoord. Vervolgens is de Inspecteur van Politie, R. Bechan, die leiding geeft aan de Financiële Onderzoeksdienst (FOD), verhoord. Tot slot is de Inspecteur van Politie, C. Neijman, die de coördinator van het Corruptie Onderzoeksteam (COP) is, verhoord.

Na het verhoor van de getuigen deed de raadsman Lobo een verzoek tot teruggave van alle spullen die in beslag zijn genomen van verdachte Mixon, waaronder zijn bedrijfsadministratie. Advocaat Veira deed een verzoek tot teruggave van de mobiele telefoons van de verdachten Chin Chi Fong en Gambier. De zaaksrechter heeft aangegeven dat in het dossier geen documenten aanwezig zijn met betrekking tot de inbeslagname van de genoemde goederen. Hierdoor zijn de verzoeken afgewezen.

De zaak is hierna uitgesteld naar donderdag 6 april 2023. Op die dag zullen de verdachten worden verhoord.

 

Paramaribo, 21 maart 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie