Behandeling strafzaak verdachten Mixon, Gambier en Chin Chi Fong van 2 juni 2023

Op 2 juni 2023 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten J. Mixon, R. Gambier en Chin Chi Fong voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor verdachtenverhoor.

De raadslieden mr. R. Lobo en I. Kanhai BSc. waren aanwezig voor Mixon. Verdachte Chin Chi Fong werd bijgestaan door mr. M. Dubois. Advocaat Dubois nam ook waar voor collega’s C. Algoe, D. Veira en B. Pick.

Bij de voortzetting van de behandeling van de zaak zijn de verdachten gehoord. Na het verdachtenverhoor deed raadsman Kanhai een verzoek tot teruggave van de goederen en de in beslaggenomen bedrijfsadministratie van Mixon. De zaaksrechter heeft aangegeven dat in het dossier geen documenten aanwezig zijn met betrekking tot de inbeslagname van de genoemde goederen waardoor zij geen uitspraak kan doen hierover.

De volgende zitting is op 27 juli 2023 om 13.00 uur. De vervolging zal dan het requisitoir houden in deze zaak. Eveneens zullen de advocaten op die dag hun pleidooi houden. De rechter heeft gevraagd dat de vervolging uiterlijk een week voor de volgende zitting het schrijftelijke requisitoir opstuurt voor de raadslieden zodat zij zich kunnen voorbereiden op hun pleidooi.

 

Paramaribo, 12 juni 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie