Behandeling strafzaak verdachten R.M. en K.R. van 25 januari 2024

Op 25 januari 2024 is de strafzaak in verband met de vermiste toerist tegen de verdachten R.M en K.R. behandeld door de kantonrechter. De strafzaak stond voor pleidooi van de advocaten. Dat betekent dat de advocaten konden reageren op hetgeen de officier van justitie naar voren heeft gebracht in zijn pleidooi.

Advocaat Belfor deed een verzoek om de zaak te schorsen totdat de stukken van de verdachte B., die in Nederland is aangehouden, zijn ontvangen. De officier van justitie heeft aangegeven dat de stukken zijn opgevraagd maar dat hij niet kan aangeven wanneer die er zullen zijn.

De kantonrechter heeft bepaald dat de zaak wordt uitgesteld in afwachting van de stukken. De zitting is uitgesteld naar 28 maart 2024. Indien de stukken in de zaak van de verdachte B, die in Nederland is aangehouden, zijn ontvangen zal de vervolging in de gelegenheid worden gesteld het requisitoir aan te passen en nogmaals voor te dragen, mocht dat volgens de vervolging nodig zijn. Op 28 maart 2024 staat de zaak daarom voor requisitoir en pleidooi.

 

Paramaribo, 31 januari 2024

Communicatie Unit Hof van Justitie