Behandeling van de strafzaken van de verdachten van op 17 februari 2023 gepleegde strafbare feiten

Op 18 april 2023 heeft de rechter de behandeling van de zaken van de verdachten van de op 17 februari 2023 gepleegde strafbare feiten, voortgezet.

De strafzaak tegen de verdachten E. Rosheuvel en G. B. stond voor uitspraak. Beide verdachten waren aanwezig. Hun advocaat mr. M. Nibte was afwezig. Advocaat mr. A. Radja nam voor haar waar. De kantonrechter achtte het ten laste gelegde feit, diefstal, bewezen en heeft verdachte G. B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar, onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Verdachte Rosheuvel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest.

Na de uitspraak is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachte A. Ramharak aangevangen. De rechter heeft in die zaak de getuige Q. H. gehoord.

Hierna is de strafzaak tegen de verdachte S. Biervliet in behandeling genomen. Deze verdachte wordt bijgestaan door mr. B. Pick. Nadat de Officier de zaak heeft voorgedragen is de zaak uitgesteld omdat de raadsman van deze verdachte nog niet over alle processtukken beschikt.

Op 16 mei 2023 om 09.00 uur zal de behandeling van de strafzaken tegen de verdachten A. Ramharak en S. Biervliet worden voortgezet. Op die dag zullen de getuigen en de verdachten worden verhoord.

 

Paramaribo, 25 april 2023

Communicatie Unit Hof van Justitie